Filmpjes Plateau behandelen geiten

Dit is een toevoeging op het artikel dat in de Dwerggeit staat.

Arnold Asbroek in Beckum (wie kent hem niet), is een handige timmerman. En geitenliefhebber. Al jaren gebruikte hij een handig plateau, waarop hij de geiten en bokken makkelijk kon:

– Bekappen

– Ontwormen

– Borstelen

– Toiletteren

– Enz.

Beter dan op de knieƫn op de grond te liggen, zeker als je al wat op leeftijd bent. Enigste nadeel was, dat oudere en veterane geiten behoorlijk zwaar zijn, en dan moeten ze toch helemaal op het plateau getild worden.

Hierop bedacht Arnold een oplossing: met een cilinder, kan hij het plateau nu heel gemakkelijk laten zakken. Met een loopbrug loopt de geit of bok hier heel makkelijk op, waarna deze wordt vastgezet met een kleine ketting. Hierna kan dan heel eenvoudig, d.m.v. een cilinder, het plateau opgetild worden. Hierdoor staat de geit/bok op mooie hoogte, om deze makkelijk bij te kunnen werken. Het zicht op de geit/bok is dan ook veel beter dan op de grond, waardoor het toiletteren beter en gemakkelijker kan gebeuren.

Ander voordeel is, dat je minder met de geiten en vooral bokken in aanraking komt, zodat je minder stinkt Voor de kleine lammeren, heeft Arnold een ander klein plateau gemaakt, waarop deze gemakkelijk bij te werken zijn. De lammeren kunnen ook hier weer via een kleine ketting worden vastgezet, en door het rubberen oppervlak staan ze stevig, en glijden dus niet uit.

https://dwerggeiten.nl/wp-content/uploads/2022/04/VID-20220416-WA0002.mp4 en https://dwerggeiten.nl/wp-content/uploads/2022/04/VID-20220416-WA0001.mp4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *