Aftrap keuringsseizoen met juryledendag

Zaterdag 12 maart hadden we weer onze jaarlijkse (theorie) juryledendag. Vooral nu de laatste paar jaar minder keuringen zijn geweest vanwege de bekende COVID-19 en vorig jaar ook geen juryledendag is geweest, voelde het heel goed om weer met elkaar te zitten en iedereen weer op ‘scherp’ te zetten voor het keuringsseizoen. Helaas moesten Adriaan Groeneveld en Marinus Bosman wegens gezondheidsproblemen afzeggen, maar de rest was allemaal aanwezig. De sfeer was super en er werd eerlijk en open gediscussieerd en natuurlijk werden er ook grapjes gemaakt. Dat hoort er bij, het is een hobby en we moeten met ons allen deze hobby leuk (blijven) vinden. Keurmeester zijn in deze kritische tijden valt niet altijd mee en het gaat tenslotte niet alleen om het keuren en becommentariëren van het kampioensdiertje.
Johan van Ginkel had een mooie presentatie gemaakt over de beenstand en de anatomie van het dier. Dit was verhelderend. We willen de beenstand namelijk vaker benoemen tijdens het keuren, want dit blijft er helaas weleens bij, doordat er te veel aandacht op de show is gericht. Vandaar dat we afgesproken hebben dat het in stilstand keuren een belangrijkere plaats krijgt in het grote geheel. Dit betekent ook dat tijdens de kampioens- en reserve kampioensverkiezing, de dieren in stand worden gekeurd.
geitstandaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *