Update NFD m.b.t. het coronavirus.


Ten eerste hopen we dat u allen gezond bent en blijft en willen we als vereniging daar zeker ook aan meewerken. U begrijpt natuurlijk allemaal dat de NFD voorjaarsvergadering niet door gaat en de punten (zoals kascommissie) worden verschoven naar de najaarsvergadering. Met betrekking tot de keuringen is nog heel veel onzeker wat nu straks wel en niet mag en wat wel of niet gepast is. Op dit moment met de huidige maatregelen mag het zeker niet tot 1 juni en is het een groot vraagteken wat daarna kan. Vraagprogramma’s zijn dus allemaal onder voorbehoud en we moeten zeker de gezondheid voorop stellen. Voor alsnog hopen we dat de Nationales wel door kunnen gaan.

Betreffende de registratie van uw lammetjes:

Door de uitbraak van het coronavirus zijn er diverse beperkende maatregelen door de regering afgekondigd waarbij de contacten zo veel mogelijk moeten worden beperkt.

Door al deze regels wordt de registratie van lammeren bemoeilijkt, we zijn een vergrijzende vereniging en veel van onze leden behoren tot de risicogroep. Niet iedereen wil of kan op pad of wil mensen ontvangen op zijn adres. Om de registratie zo goed als het kan door te laten gaan heeft de NFD beslist om in uitzondering op het reglement de verenigingen de vrijheid geven om de leden in alle vrijheid met hun  schetser te laten beslissen hoe ze het willen doen.

Voor het correct invullen van het dek-/geboortebewijs en dit tijdig insturen naar de verenigingsregistrateur, conform de afspraak in jullie vereniging, blijven de huidige termijnen gelden.

Schetsen kan door de fokker of in overleg op een later tijdstip door de schetser.

Indien de fokker niet bezocht kan/wil worden dan zorgt de fokker dat er foto’s (bij dieren met aftekening) van de lammeren bij de schetser komen zodat de schetser dit op zijn formulieren of schets kan overnemen. Bij eenkleurige dieren volstaat het volledig ingevulde dek-/geboortebewijs. Zorg wel dat kenmerken zoals lel(letjes), kolletjes ed. goed benoemd staan.  

Dus: Verwittig tijdig  uw registrateur/verenigingsregistrateur van de geboorten van lammeren en spreek met hem de werkwijze af.

Wij hopen zo een praktische invulling gegeven aan de huidige situatie.

Groeten, en houd je gezond!

Bestuur NFD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *