Oormerken en minibolussen via Levende Have

PERSBERICHT LEVENDE HAVE

Oktober 2015

Oormerken en minibolus verkrijgbaar in webshop Levende Have

In de Levende Have-webshop zijn sinds kort de Ready mini EID oormerken verkrijgbaar. Deze oormerken staan bekend om hun hoge kwaliteit. Levende Have levert ze voor een lage prijs, ook bij de afname van kleine hoeveelheden. Voor wie twee oormerken teveel vindt: ook verkrijgbaar zijn een oormerk met minibolus (5 cm lang, 12 mm dik).

Leverancier van de oormerken en bolussen is Intotag. Dit bedrijf biedt de beste prijs/prestatie verhouding. Als enige levert Intotag de combinatie van minibolus en grijs oormerk. Na het wegvallen van het pat-oormerkje, is dit het beste alternatief voor houders van schapen en geiten die liever geen oormerken indoen.

Veel hobbymatige houders zijn geen voorstander van oormerken. Helaas is het wettelijk verplicht om schapen en geiten met twee oormerken, of met 1 oormerk en een bolus te identificeren. Niet officieel is een paspoort en chip, een registratieroute voor eigenaren die hun dieren gedurende hun hele leven op hun eigen erf houden. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij de Nederlandse Belangenvereniging van Hobbydierhouders.

Meer informatie vind je op http://www.levendehave.nl/catalog/oormerken-en-toebehoren